Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednala FBI v kauze e-mailů Clintonové správně? Její jednání prošetří americká justice

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Postupem Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) v kauze Hillary Clintonové a jejího soukromého poštovního serveru se bude zabývat americké ministerstvo spravedlnosti.

Ministerstvo chce prověřit chování šéfa FBI Jamese Comeye, který případ znovu otevřel nedlouho před loňskými prezidentskými volbami. Demokraté tvrdí, že tím nepříznivě ovlivnil šance demokratické kandidátky.

Případ se týká rozesílání služební elektronické pošty, k němuž Clintonová jako ministryně zahraničí využívala soukromý poštovní účet, nikoli služební e-mail. FBI případ loni v létě vyšetřovala, ale kauzu uzavřela konstatováním, že politička si sice počínala krajně nezodpovědně, neporušila ale žádný zákon.

Comey však necelé dva týdny před volbami kauzu znovu otevřel s tím, že byl nalezen nový soubor elektronické pošty, který je třeba prozkoumat. Dva dny před volbami pak Comey oznámil, že nové šetření nepřineslo žádné přitěžující poznatky. Podle odborníků není zvykem, aby FBI veřejnost informovala o vyšetřování, které nekončí obviněním.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy