Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český občan vědomě šíří HIV. Úřady na něho vydaly zatykač

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Bangkok - Thajská policie pátrá na severu země po českém občanovi, který je podezřelý z vědomého šíření viru HIV způsobujícího nemoc AIDS, informoval dnes thajský list The Bangkok Post.

České úřady na něho vydaly zatykač s obviněním, že při intimním styku s desítkami jiných mužů nejméně tři z nich nakazil. Thajské úřady začaly po Čechovi pátrat po upozornění Interpolu.

Pátrání se zaměřuje na 49letého Zdeňka Pfeifera, který je několik měsíců na seznamu hledaných osob Policie ČR. Policie v Ústeckém kraji loni v září informovala, že navrhla Pfeifera obžalovat.

Podle The Bangkok Post měl Pfeifer sexuální styky s muži a ženami v thajské provincii Čchíengmaj a okolních oblastech, které taky zřejmě nakazil. Po muži, který je považován za velmi nebezpečného, nyní pátrají policisté v osmi provinciích v severním Thajsku.

Úřady zjistily, že Pfeifer navštívil několik nejvýznamnějších turistických atrakcí v zemi, a věří, že Thajsko dosud neopustil.

Témata:  Thajsko lidé HIV (RNA virus z rodu lentivirus)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy