Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Itálii havaroval autobus se školáky, 16 mrtvých

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Budapešť/Řím - V pátek havaroval u severoitalské Verony autobus, který převážel maďarské školáky. Zahynulo 16 lidí. Původní zpráva informovala o sedmi mrtvých. 39 osob bylo zraněno, z toho deset vážně. Příčina havárie zatím není jasná.

Neštěstí se stalo na dálničním výjezdu do Benátek. Autobus zavadil o postranní sloup mostu a začal hořet.

Podle zástupce záchranné služby citovaného italskou agenturou ANSA v autobusu cestovalo 55 lidí a 39 z nich bylo zraněno.

Maďarské ministerstvo zahraničí uvedlo, že podle oficiální informace bylo v autobuse 54 pasažérů a dva řidiči. Objevily se ale také zprávy, podle nichž ve vozidle bylo ve skutečnosti lidí víc.

Mezi pasažéry byly podle italské policie mladí Maďaři ve věku mezi 14 a 18 lety, kteří se vraceli do Budapešti ze školního zájezdu do Francie. V autobuse byli také učitelé a rodiče. Policie uvedla, že z vraku bylo vytaženo 16 silně ohořelých těl.

Nehoda je podle dostupných údajů čtvrtou nejtragičtější nehodou autobusu v Itálii od 80. let a sedmou nejtragičtější nehodou autobusu v Evropě v uplynulých pěti letech. Vůbec nejhorší nehoda autobusu v Itálii si v roce 2013 vyžádala 39 obětí.

V Evropě drží toto smutné prvenství nehoda autobusu, který se v březnu 2001 zřítil společně s třemi automobily do řeky Douro v severním Portugalsku z 50metrové výšky, když jeden mostní pilíř nevydržel nápor vody a strhl s sebou i část mostu. Tehdy zahynulo 69 osob.

Témata:  nehody autobusů Itálie Maďarsko Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy