Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba na tržnici v Pákistánu zabila přes 20 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: AFP

Péšávar - Na rušném tržišti ve městě Paračinar v kmenovém území Kurram u hranic s Afghánistánem dnes explodovala trhavina. Zemřelo přes 20 lidí a dalších až 50 jich utrpělo zranění. K masakru se přihlásily hned dvě sunnitské teroristické organizace.

Oblast na severozápadě Pákistánu obývají převážně šíité. K atentátu se přihlásila pákistánská odnož Talibanu (TTP). "Šlo o pomstu za smrt našich, zabitých bezpečnostními silami, jakož i o lekci šíitům za jejich podporu (syrskému prezidentovi) Bašáru Asadovi," řekl mluvčí agentuře AFP.

Naopak podle agentury AP se k útoku přihlásila radikální sunnitská skupina Laškare Džhangvi. A podle agentury Reuters útok podnikly obě skupiny.

Očití svědci uvedli, že viděli mrtvé ležet po tržišti, zatímco ranění křičeli a volali o pomoc. "Nebyly tu žádné sanitky a lidé museli odnášet zraněné do soukromých vozů a dodávek, aby je odvezli do nemocnice," vylíčil agentuře Reuters jeden ze svědků.

Podle prohlášení pákistánské armády místo atentátu obklíčili vojáci a armádní vrtulníky evakuovaly raněné.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Tálibán Pákistán výbuch

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy