Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V zavaleném italském hotelu byla objeveno sedmé tělo

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CzechTourism.com

Pescara (Itálie) – Záchranáři dnes našli v hotelu zavaleném lavinou ve střední Itálii sedmou oběť. Podle agentury bylo v době závalu v hotelu 32 osob. 

Zatímco tělo ženy se jim podařilo vyprostit z trosek celkem rychle, nedaří se jim to u šestého mrtvého objeveného v neděli, jehož pozůstatky se stále snaží uvolnit, uvedla agentura ANSA.

Kromě sedmi mrtvých záchranáři vyprostili devět živých lidí, včetně čtyř dětí. Dvě další osoby si zachránily život díky tomu, že v době pádu laviny byly před hotelem.

Kolem počtu pohřešovaných ale panují nejasnosti. Podle bilance ANSA by jich mělo být nanejvýš 16, jiné zdroje ale v těchto dnech hovořily o více než dvaceti osobách.

Italský list Corriere della Sera dnes napsal, že několik hodin před neštěstím naléhavě žádal úřady o pomoc ředitel hotelu. Učinil tak po prvním z několika zemětřesení, které střední Itálii ten den postihlo.

Úřady už podle místní prokurátorky Cristiny Tedeschiniové událost vyšetřují, přičemž jsou ohledně jejího hodnocení všechny možnosti otevřené, tedy od zásahu vyšší moci po mnohočetné zabití z nedbalosti. Zkoumají také, zda byl hotel postaven a zprovozněn v souladu se všemi nařízeními a zda splňoval i podmínky ohledně pozemní dostupnosti. Vyšetřování je podroben také veškerá telefonická a písemná komunikace mezi hotelem a okolním světem.

Témata:  Itálie hory zřícení laviny na hotel v Itálii

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy