reklama

Před ohněm z oken vyskákalo celkem 83 osob, hasiči se poté pokoušeli plameny zkrotit. Na místo museli dorazit také záchranáři, protože při požáru bylo zraněno pět lidí. Jeden člověk si poranil hlavu, když minul přistávací podložku, čtyři další se nadýchali kouře. Jeden mladý muž skočil podle svědků z okna ještě před příjezdem hasičů.

Oheň vypukl v 23:25 v prvním patře a rychle se rozšířil po celé budově. Kvůli podezření ze žhářství byl zatčen 20letý obyvatel zařízení. Muž prý řekl záchranářům, že ve svém pokoji zapálil matraci. Další muž, který vyrušoval záchranáře a ignoroval instrukce, byl také vzat do policejní vazby.

Podle německých médií na místě zasahovalo asi 60 hasičů. Nemovitost je nyní neobyvatelná. Oficiálně je příčina požáru stále nejasná a je předmětem policejního vyšetřování.

Obyvatelé centra byli nuceni strávit noc v tělocvičně. Školy a veřejné budovy ve městě Bad Homburg už byly vyklizeny, aby je migranti mohli využívat. Bad Homburg v Hesensku má 53,000 obyvatel, bylo tam ale přesídleno velké množství přistěhovalců.

Tento incident není první případ požáru německého centra pro migranty v letošním roce. Více než 80 hasičů a policistů zasahovalo u požáru v uprchlickém zařízení Hoevelhof-Staumuhle v Severním Porýní-Vestfálsku, ke kterému došlo 6. ledna. Přibližně 30 obyvatel bylo převezeno do nemocnice poté, co se nadýchali kouře. Jeden byl vážně zraněn.