Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová vydala první prohlášení od Trumpovy inaugurace. Mluvila o budoucnosti

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington – Demokratka a neúspěšná kandidátka amerických prezidentských voleb Hillary Clintonová je přesvědčena, že budoucnost bude patřit ženám. Řekla to ve svém prvním prohlášení od inaugurace prezidenta Donalda Trumpa.

Clintonová na videonahrávce určené účastnicím kalifornské konference Makers, zaměřené na vůdčí postavení žen, řekla, že svět potřebuje silné ženy, které se nebudou bát říci svůj názor. Účastnice konference vyzvala, aby se staly příkladem ženám a dívkám, které mají strach o svou budoucnost.

„Přes všechny překážky, jimž čelíme, budoucnost patří ženám. Hleďme na tu ohromnou energii, již jsme viděli minulý měsíc, když ženy zorganizovaly pochod, který zmobilizoval miliony lidí v naší zemi i ve světě," řekla Clintonová s odkazem na protesty, které se konaly den po Trumpově inauguraci. Tehdy Clintonová na twitteru poděkovala účastníkům slovy, že vždy věřila, že společně jsou lidé silnější.

„Teď více než jindy se musíme zaměřit na téma této konference, jímž je: Buďte odvážené. Potřebujeme silné ženy, které budou hovořit. Potřebujeme, abyste se odvážily stát v čele. Buďte příkladem každé ženě a dívce, které se obávají o svou budoucnost i o zachování našich práv a příležitostí. Vy jste hrdinky a tvořitelky historie, ty, kdo budou v budoucnosti bořit stropy," řekla Clintonová

Témata:  Hillary Clintonová ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.