Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anonymous bez servítek: Dáme vám návod, jak se Trumpovi dostat do telefonu. Bojkotujte jeho tyranii

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Facebook

Washington – Skupina hackerů známá jako Anonymous rozhodně nezahálí. Jak informují některé servery, zaměřili se především na nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Hacktivisté nejprve prozradili, jak se nabourat do Trumpova telefonu, pak se ostře vymezili proti kontroverznímu návrhu na dočasné omezení přistěhovalectví ze sedmi převážně muslimských zemí.

Jak informoval deník The Sun, lidé z Anonymous vydali na Twitteru jednoduchý návod, jak se dostat do telefonu Donalda Trumpa. Hackeři vychází z informací některých médií, podle kterých americký prezident stále používá stejný mobil, který měl před nástupem do úřadu a který list The New York Times popsal jako „starý nezabezpečený telefon s Androidem“.

Pokud je to pravda, je nejmocnější muž na světě velmi zranitelný vůči potenciálně devastujícímu hackerskému útoku. Ve snaze upozornit na nebezpečí Anonymous vydali varování a ukázali, jak se do takového telefonu dostat. „Galaxy S3 nesplňuje požadavky na zabezpečení pro teenager, natož pro údajného vůdce svobodného světa," uvedla skupina. „Bez přehánění - hacknout Galaxy S3 nebo S4 je typ projektu, který bych zadal jako domácí úkol pro mé pokročilé studenty,“ uvedl jeden z hackerů.

#Anonymous call to action against #Trump regime: #BDStheUS. Pastebin: https://t.co/d1OYaZIhkVhttps://t.co/qWFzlR4bkH

— Anonymous? (@YourAnonCentral) 31. ledna 2017

 

Anonymous také navrhla jiný způsob, jak se do Trumpova telefonu dostat. Stačí prý vytvořit konkrétní malware, který by mohl infikovat prezidentův telefon ve chvíli, kdy klikne na webový odkaz. „Stačí malware nahrát na server Breitbart a čekat, až ho Trump navštíví," dodali hacktivisté s odkazem na krajně pravicový server, jehož někdejší šéf teď působí jako Trumpův poradce. Pokud by hackeři byli úspěšní a do Trumpova telefonu se dostali, potenciálně by mohli získat důvěrné materiály nebo dokonce odposlouchávat přísně tajné konverzace.

Kromě toho skupina také vyzvala lidi z celého světa k protestu proti Trumpovi a jeho administrativě, o které mluví jako o „tyranii“. Občané by podle hacktivistů měli apelovat na své vlády, aby uplatnily politické sankce a postavily se proti Trumpovým krokům. Mluví například o tom, že by země měly zavést zákaz cestování pro americké občany. Jde o reakci na Trumpův zákaz týkající se občanů sedmi konkrétních zemí.

#Anonymous Group Reveals Direct Phone Numbers For White House Staff. #BDStheUS https://t.co/diF6WeYQYP pic.twitter.com/CZvpJxZqh2

— Anonymous? (@YourAnonCentral) 31. ledna 2017

 

„Vyzýváme mezinárodní společenství všech původů a ideologií, napříč sociálními třídami a náboženstvími, aby odolávala šílenství unikajícímu ze Spojených států," uvedla skupina v prohlášení. Kromě toho vyzvala také k bojkotu v Americe vyráběných výrobků nebo odprodeji amerických akcií. Zveřejnila také telefonní čísla na pracovníky Bílého domu. 

„Podílejte se na osvobození od režimu Donalda Trumpa použitím ekonomického a politického tlaku na členy Sněmovny reprezentantů a Senátu, aby se zasadili o obžalobu režimu Trumpa," říkají Anonymous. „Trumpův režim nebude poslouchat protesty v ulicích, ale rozpadne se kvůli protestům pracovní síly, sankcím a bojkotu v zahraničí,“ dodávají hackeři.

Témata:  Anonymous Donald Trump USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy