Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedna jahoda za 550 korun? Obchodní řetězec v Hongkongu vyvolal rozruch

Jahody
Jahody
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Hongkong - Ačkoli se Hongkong hemží boháči, ceny by se neměly šroubovat do závratných výšin. Přesvědčit se o tom mohl jeden z místních obchodních rětezců Citysuper, když nabídl jednotlivě balené jahody za v přepočtu 550 korun za kus.

Jahody Kotoka dovezené z japonského města Nara slibují "dokonalou vyváženost sladkosti a kyselosti", slibuje hongkongský supermarket Citysuper. Ten nabízí i další drahé vybrané japonské ovoce - například meloun v přepočtu za 4750 korun nebo snítku hroznového vína za 2850 korun, napsal server The Times.

Citysuper jahody propaguje jako dokonalý valentinský dárek. Kritiky to ale neumlčelo. Terčem posměchu se stala jak drahota samotné jahody, tak obal zahrnující i falešnou slámu a růžovou polystyrenovou "punčošku", jaké tak často moře vyplavuje na hongkongské pláže.

"Ty důkladně zabalené jahody prodávané po jedné v Citysuper mi připomínají něco z Šíleného Maxe - třeba poslední jahodu na Zemi. Je to směšné," prohlásil šéf asijské odbočky ekologické organizace Sea Shepherd Gary Stokes.

Témata:  Hongkong ovoce zajímavosti

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy