Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rus využil zákon a od státu žádá pozemek velmi zvláštního tvaru

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Ruští občané mají podle zákona nárok na bezplatné přidělení pozemku o výměře jednoho hektaru na řídce osídleném Dálném východě. Toho využil jistý šprýmař. Hranice jeho parcely přímo v centru obce Kiparisovo připomínají penis.

"Není to hackerský útok. Tato parcela existuje a její přidělení se právě řeší. Hranice pozemku, včetně jeho tvaru, si určuje sám žadatel za pomoci počítačového programu," vysvětlili úředníci z odboru pozemkových a majetkových vztahů Přímořského kraje podle serveru Newsru.com a ujistili, že si poradí, bez ohledu na podivnost tvaru.

Hlavně aby výměra pozemku, který ještě nemá přidělené katastrální číslo, nepřesáhla jeden hektar.

Na Kamčatce bylo od 1. února podle místních úřadů podáno 615 žádostí o parcelu, z čehož 118 připadlo na obyvatele 30 jiných regionů v čele s Moskvou a Petrohradem. Nejvíce žádostí - 63 - se týká nejmalebnější část poloostrova, kde se však nachází 20 z 29 dosud činných kamčatských sopek.

Podle zákona se pozemek přiděluje na pět let bezplatně, poté ho lze pronajmout, anebo získat do vlastnictví.

Témata:  Rusko zajímavosti pozemky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy