Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexičané vytvořili v hraničním městě lidský řetěz. Trump nás nikdy nerozdělí, vzkazují

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Stovky lidí v pátek protestovaly proti plánům amerického prezidenta Donalda Trumpa postavit na hranici s Mexikem zeď. V mexickém městě Ciudad Juárez vytvořily lidský řetěz v délce asi 1,5 kilometru, napsala agentura AFP.

Studenti, ale také místní politici a další občané se shromáždili na břehu řeky Rio Grande, která město Ciudad Juárez odděluje od amerického města El Paso.

"Ciudad Juárez a El Paso jsou jedno a to samé město, nás nikdy nerozdělí," prohlásil Oscar Leeser, starosta El Pasa, který se narodil v Mexiku a do Spojených států imigroval se svou rodinou v devíti letech.

Trumpova zeď má být 3200 kilometrů dlouhá. Mexiko výstavbu zdi dlouhodobě odmítá. "Spousta z nás má v El Pasu rodinu nebo tam půjde studovat. Řada lidí tam také denně dojíždí do práce," uvedl jeden z demonstrantů.

Témata:  Mexiko USA Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy