Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Damašku se opět bojuje. Granáty dopadají i na luxusní čtvrť, zemřelo 16 lidí

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - Při sobotním útoku na čtvrť Kábún v Damašku zahynulo nejméně 16 lidí a střety pokračují i dnes. Okolí centra metropole, které drží vládní jednotky, zasáhly granáty.

Nejméně tři granáty dopadly do blízkosti centra Damašku a čtvrti Kábún. Terčem byla podle svědků i luxusní čtvrť Tidžara. Syrská vláda se zatím k přetrvávajícím střetům v hlavním městě nevyjádřila.

Protiasadovské jednotky odpalují rakety:

Povstalecké skupiny podporované Tureckem, které se zúčastnily dvou kol jednání v kazašské metropoli Astaně, podle Reuters uvedly, že jim vládní síly vnucují válku, přestože by daly přednost míru, a že si vyhrazují právo odpovědět na palbu vládních sil.

"To, co se děje, ničí vyhlídky na politické řešení a dává revolučním silám právo otevřeně odpovědět na každý útok od režimu a jeho spojenců," uvedla skupina, která si říká Vojenská delegace revoluce.

Povstalci podepsali koncem loňského roku křehké příměří v naději, že to ukončí bombardování civilistů, upozornil Muhammad Allúš, který vedl delegaci rebelů v Astaně. "Jestli chcete znovu válčit, budeme i my, jestli se vrátíte k míru, i my se vrátíme," vzkázal do Damašku.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy