Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin si nechal vypracovat psychologický profil Trumpa. Jaké jsou výsledky?

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva/Washington - Podle informací americké televize NBC News si ruský prezident Vladimir Putin nechal vypracovat psychologický profil Donalda Trumpa. Šéf Bílého domů podle analýzy rád riskuje, ale dokáže být i naivní.

NBC News se odvolává na exnáměstka ruského ministra zahraničí Andreje Fjodorova. Profil podle něj sestavují bývalí ruští diplomaté spolu s prezidentskými poradci.

Výsledkem dosavadní práce na profilu, založené na tříměsíčním sledování, je sedmistránkový dokument. Pravidelně se text doplňuje a reviduje, prozradil Fjodorov.

Trump dle dokumentu bere výkon prezidentské funkce jako byznys. Kreml se obává, že prezident nebude mít sílu změnit vztahy s Ruskem, které se na sklonku vlády Baracka Obamy ocitly na bodu mrazu.

Moskvu podle Fjodorova znepokojuje i Trumpův neustálý souboj s novináři. "Pohybuje se na tenkém ledě, je to riskantní hra," poznamenal bývalý ruský diplomat. Dospělo se prý také k názoru, že Trump zatím nepochopil, kdo proti němu v Kremlu stojí.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy