Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polská ponorka se měla srazit s Ruskou v Baltském moři. Musela být odtažena

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Moskva - V Baltském moři se srazily polská a ruská ponorka, k incidentu podle ruské celostátní soukromé televize REN-TV došlo již před několika dny.

Incident se měl odehrát v pobřežních vodách západně od Kaliningradu v Gdaňském zálivu. Velení ruského vojenského námořnictva odmítlo událost komentovat, polská média o ní zatím neinformovala.

Podle ruské televize se srazily ruská ponorka Krasnodar s polskou dieselovou ponorkou Orzel. Poškozené polské plavidlo bylo odtaženo, zatímco ruské plavidlo prý ze srážky vyvázlo bez většího poškození a po vynoření odplulo na svou základnu v Kaliningradské oblasti.

Orzel jsou starší stroje sovětské výroby. Ponorky Krasnodar dostalo ruské námořnictvo do výzbroje teprve nedávno, kromě Baltského jsou nasazeny i v Černém moři. Vyzbrojeny jsou řízenými raketami Kalibr a vyznačují se tichým chodem.

Témata:  ponorky Ruská armáda Polsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy