Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

někdejší panamský diktátor Noriega podstoupil operaci mozku, je v kritickém stavu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Hospimed.cz

Panama - Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega podstoupil operaci, která měla odstranit nádor na mozku, kvůli krvácení byl však nutný další zásah. Někdejší informátor americké CIA a později usvědčený obchodník s drogami je nyní v kritickém stavu.

Noriega (82) byl kvůli operaci dočasně propuštěn z vězení. Kvůli komplikacím po první operaci následoval další zákrok s cílem zastavit krvácení. Po něm se Noriega nachází v řízeném kómatu.

Generál Noriega ovládal Panamu jako vrchní velitel armády šest let od roku 1983. Zprvu spojenec USA upadl v nemilost Washingtonu koncem 80. let kvůli vazbám na kolumbijský drogový kartel. Diktátora svrhla na konci roku 1989 americká vojenská invaze.

V roce 1992 byl Noriega v USA odsouzen ke 40 letům vězení za obchod s drogami, vydírání a praní špinavých peněz. Trest si v USA odpykával do roku 2010. Pak byl vydán k soudu do Francie a odtud následně do Panamy, kde rovněž skončil ve vězení.

Témata:  Manuel Noriega Panama zdravotnictví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy