Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další lavina ve francouzských Alpách: Sníh zasypal tři snowboardisty, nejméně jeden zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Paříž - Po úterním pádu laviny ve francouzském skiareálu Valfréjus nedaleko hranice s Itálií jsou pohřešování dva Nizozemci, jeden jejich krajan zahynul. Snowboardisté podle médií zjevně netušili, do jak nebezpečného úseku se vydali.

Podle francouzských médií smetla lavina trojici mladých snowboardistů, kteří se vydali na jízdu ve volném terénu mimo sjezdovku do oblíbeného strmého úseku, který je ale proslulý lavinovým nebezpečím. Mladí lidé ve věku 20 až 25 let u sebe neměli lavinové vyhledávače.

Záchranné práce začaly v úterý pozdě večer, když byli lyžaři nahlášeni jako pohřešovaní. Záchranáři poté objevili na jedné ze sjezdovek pokryté lavinou tělo, poté hledání přerušili kvůli špatné viditelnosti. Pátrání znovu začalo dnes ráno. Podle záchranářů je ale jen malá šance, že by byli pohřešovaní snowboardisté nalezeni živí.

Lavina spadla okolo 19:30 SEČ. Ten den byla ve francouzských Alpách už druhá, v Tignes zasypala lavina hojně využívanou sjezdovku. Událost se obešla bez obětí.

Témata:  laviny Francie neštěstí Alpy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy