Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletu na syrský Idlib zemřelo 22 civilistů

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek – Při náletu zřejmě syrské nebo ruské armády zemřelo v severosyrském městě Idlib celkem 22 civilistů, včetně 15 dětí. O 21 mrtvých civilistech v Idlibu informovala i exilová organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR), která nálet přičetla ruským letounům.

O útoku informovala agentura AP s odvoláním na místní záchranáře. Civilní záchranářský tým, známý jako Bílé přilby, dnes oznámil, že po ranním leteckém útoku celý den z trosek vyprošťoval oběti.

Celkem nalezl 22 lidí, včetně 15 dětí. Podle záchranářů za bombardováním stojí zřejmě syrská vláda či její spojenec Rusko. SOHR hlásil o jednu oběť méně, útok přičítá Rusům.

V Idlibu je nyní kromě místních obyvatel také mnoho tisíc uprchlíků z nedalekého Halabu (Aleppa), který loni v prosinci zcela obsadily síly syrského prezidenta Bašára Asada.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy