Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stáj Mercedesu v F1 naštvala fanoušky Schumachera, sundala z aut jeho logo

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Bern - Stáj formule 1 Mercedes na svých vozech od sezony, která začíná v neděli, už nebude mít logo "KeepFightingMichael" (Nepřestávej bojovat, Michaeli). To vyvolalo rozhořčené reakce některých fanoušků bývalého šampiona F1 Michaela Schumachera, který před třemi roky utrpěl vážný úraz hlavy.

Po úraze ve Francouzských Alpách v prosinci 2013 udržovali sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera lékaři několik měsíců v umělém spánku. Po půl roce byl z Francie převezen na kliniku v Lausanne a poté do domácího ošetřování v Glandu u Ženevského jezera.

Loni řešil německý soud stížnost na německý magazín Bunte, který koncem roku 2015 napsal, že Michael Schumacher udělal s pomocí terapeutů několik kroků a zvedl ruku. Schumacherův právník to před soudem popřel.

Mercedes umístil na svůj závodní vůz ve formuli 1 heslo podporující Schumachera v roce 2014. V nadcházející sezoně F1 ale už nápis na voze Mercedesu nebude.

"Logo bylo odstraněno, abychom ho mohli v budoucnu využít jinak," oznámil mluvčí týmu. Dodal, že bude pokračovat spolupráce s rodinou Schumachera na různých projektech.

Témata:  Michael Schumacher Formule 1 Švýcarsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy