Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva roky od zřícení Germanwings: Otec pilota Lubitze zpochybnil vyšetřování, depresemi prý netrpěl

Airbus A320 společnosti Germanwings
Airbus A320 společnosti Germanwings
Foto: germanwings.com

Berlín - Stovky lidí dnes v gymnáziu ve městě Haltern držely minutu ticha za oběti tragické letecké nehody Germawings. Šestnáct místních žáků a dvě učitelky byli mezi 150 pasažéry, kteří přesně před děvam roky zachynuli ve Francii, když pilot Andreas Lubitz záměrně narazil do horského masivu.

Studenti, učitelé a rodiče se shromáždili na dvoře gymnázia Josepha Königa v přesný čas, kdy se letadlo zřítilo. V západoněmeckém městě se zároveň rozezněly kostelní zvony, napsala agentura DPA.

Lubitzův otec Günter dnes na tiskové konferenci popřel, že jeho syn trpěl v době neštěstí depresemi. Vyšetřovatelé podle něj dostatečně nezkoumali všechny okolnosti havárie.

Pochybnosti nad výsledky šetření dnes vyjádřil i expert na letecká neštěstí Tim van Beveren, jemuž připadá nezvyklé, že vyšetřovatelé zjistili příčinu havárie už po dvou dnech.

Andreas Lubitz 24. března 2015 na cestě z Barcelony do Düsseldorfu podle vyšetřovatelů úmyslně navedl airbus do skalního masivu mezi obcemi Le Vernet a Prads-Haute-Bléone ve francouzských Alpách. Na palubě byl jako druhý pilot, využil ale momentu, kdy kapitán odešel na toaletu, a v kokpitu se zamknul.

Témata:  zřícení letu 4U9525 Germanwings Andreas Lubitz Německo

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy