Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollande se pustil do Fillona: Obviněními vlády překračuje meze

François Fillon
François Fillon
Foto: Facebook

Paříž - Francouzský prezident François Hollande se dnes ohradil proti výrokům pravicového kandidáta na hlavu státu Françoise Fillona.

Ten kvůli vyšetřování své aféry kolem zaměstnávání příbuzných za horentní sumy ze státních peněz obvinil Hollandea, že vede jakýsi temný kabinet zajišťující úniky pro něj nepříznivých informací do médií.

"Nechci vstupovat do volební debaty, nekandiduji, ale je potřeba respektovat důstojnost a odpovědnost. Myslím, že pan Fillon nyní překročil meze," prohlásil Hollande podle agentury AFP.

Hollande, ačkoli na to měl právo, se nepřihlásil do souboje o druhý pětiletý mandát s ohledem na dlouhodobé průzkumy veřejného mínění, které mu nedávaly šanci na vítězství v dvoukolové prezidentské volbě v dubnu a v květnu.

Už ve čtvrtek večer vydal prezidentský Elysejský palác prohlášení, ve kterém označil Fillonova obvinění za lživá.

Témata:  François Hollande Francie François Fillon

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy