Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Somálští piráti unesli loď, chtějí s unášet jiné

Somálsko
Somálsko
Foto: Pixabay

Bosasso (Somálsko) - Somálští piráti unesli menší rybářskou loď. Chtějí ji využívat k únosům větších plavidel.

Deset členů jemenské posádky piráti vysadili na pobřeží. Kapitána, kuchaře a inženýra si však nechali. S odvoláním na somálskou policii o tom dnes informovala agentura Reuters.

"Došli jsme k závěru, že piráti unesli rybářskou loď, aby mohli unést větší plavidlo," řekl agentuře Reuters příslušník pobřežní policie v částečně autonomním regionu Puntland Abdirahman Mohamud.

Jde o druhý únos, který mají na svědomí somálští piráti v tomto měsíci. Ve stejném regionu unesli 13. března piráti ropný tanker. Byl to první únos velkého komerčního plavidla v tomto regionu od roku 2012.

Somálští piráti byli nejaktivnější v roce 2011. U somálských břehů tehdy zaútočili 237krát a vzali si stovky lidí jako rukojmí. Od prosince 2008 v souladu s rezolucemi Rady bezpečnosti OSN působí u břehu Somálska protipirátská operace EU nazvaná Atalanta.

Témata:  Somálsko Piráti únos / rukojmí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy