Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok: Migrant najel v Itálii autem do policistů

Italská policie
Italská policie
Foto: Pixabay

Foggia (Itálie) – V Evropě došlo během tohoto týdne už ke třetímu nebezpečnému incidentu, ve kterém sehrál roli automobil. Italská policie hlásí, že se „migrant ze severní Afriky“ pokusil v malém jihoitalském městečku najet do policistů, na které poté vytáhl nůž.

Italský server New Notizie informuje o tom, že se migrant ve středu nedaleko vlakového nádraží ve městě Foggia pokusil najet do policistů, kteří jej chtěli zastavit, a jednomu z nich přejel nohu. Když tak auto narazilo do zaparkovaného náklaďáku, muž vyskočil ven a zaútočil nožem.

Podle serveru druhého policistu zranil na ruce, pak byl znehybněn a zatčen. Následně byl odveden na policejní stanici. Lékařské ošetření nakonec podle médií museli vyhledat oba strážníci, jejich zranění prý ale nejsou vážná.

Italští novináři incident srovnávají se středečním útokem před Westminsterským palácem, při kterém zemřeli čtyři lidé a útočník.

Starosta Foggia, Franco Landella, k incidentu řekl: „Je to ošklivý incident, který mohl mít mnohem horší následky, kdyby nebylo smyslu pro odpovědnost a zkušenosti naší místní policie. Bohužel kontext, ve kterém se to všechno stalo, opět silně připomíná problematiku zabezpečení oblasti kolem železniční stanice zejména s ohledem na masivní přítomnost cizinců.“

Šéf městské rady, Luigi Miranda, řekl, že „zranění důstojníků městské policie Foggia je velmi vážná věc.“ Podle místního listu Foggia Today  dodal: „Brutální epizoda poukazuje na situaci v sousedství nádraží a neustálé nebezpečí, ve kterém musí dopravní policie pracovat.“

Starosta pak připomněl, že v oblasti nádraží se pohybují převážně migranti a že městská rada už kvůli tomu do oblasti nainstalovala monitorovací systém. Dodal, že integrace cizinců nemůže v žádném případě znamenat, že bude cizincům povoleno jednat protizákonně.

K podobnému útoku došlo tento týden nejen v Londýně, ale také v belgických Antverpách. Francouz „severoafrického původu" najel autem vysokou rychlostí autem do nákupní zóny. V jeho vozidle byly nalezeny nože a další zbraně. Incident se obešel bez obětí a raněných. V Antverpách byla posílena bezpečnostní opatření.

Témata:  Itálie policie Itálie útok

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy