Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krvavý útok: V Jižním Súdánu bylo zabito šest humanitárních pracovníků

OSN
OSN
Foto: Pixabay

Nairobi - V Jižním Súdánu se v sobotu odehrál nejsmrtelnější útok na humanitární pracovníky od začátku občanské války před více než třemi lety. Během cesty z jihosúdánské metropole Džuba do města Pibor bylo zabito šest humanitárních pracovníků.

"Jsem zděšen a rozhořčen hanebnou vraždou šesti statečných humanitárních pracovníků v Jižním Súdánu," uvedl Eugene Owusu z Úřadu pro koordinaci humanitárních záležitostí OSN (OCHA).

"Útoky neohrožují pouze životy humanitárních pracovníků, ale také životy tisíců Jižních Súdánců závisejících na naší pomoci," dodal.

Od vypuknutí občanské války v prosinci 2013 bylo v Jižním Súdánu zabito nejméně 79 humanitárních pracovníků. Letos jich zatím zemřelo minimálně 12. Jihosúdánský konflikt způsobil jednu z největších uprchlických krizí na světě a vyhnal ze země více než 1,6 milionu obyvatel.

Témata:  Jižní Súdán OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy