Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Hongkongu soudí důchodce z Česka. Pašoval prý kokain

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Hongkong - Před soudem v Hongkongu stanul jeden ze dvou Čechů, kteří byli před několika měsíci zatčeni za pašování kokainu. Důchodce prohlásil, že je nevinný. Oběma mužům hrozí doživotí.

Dva důchodci přiletěli do Hongkongu nezávisle na sobě, jeden měl podle obžaloby u sebe 3,5 kilogramu kokainu z Brazílie a druhý čtyři kilogramy kokainu z Mexika.

Podle zpravodaje Radiožurnálu v Hongkongu řekl dnes obžalovaný muž u soudu, že o drogách ve svém zavazadle nevěděl. Celý proces může podle českého konzulátu trvat několik let. Pokud budou muži odsouzeni, mohou být vydáni do České republiky.

Českých důchodců mezi drogovými kurýry podle ministerstva zahraničních věcí přibývá. "Buď se stávají obětí zločineckých gangů, nebo nedokážou vyhodnotit riziko, do kterého se pouštějí," již dříve Michaela Nálepková z konzulárního odboru ministerstva.

Témata:  Hongkong Češi drogy soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy