Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bangladéští ozbrojenci se odmítli vzdát, zabili se granátem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Dháka - Osm bangladéšských ozbrojenců se vyhodilo do vzduchu granátem. Odmítli se vzdát policistům, kteří je obklíčili v jejich úkrytu. Informovala o tom agentura Reuters.

Policie úkryt ozbrojenců obklíčila ve středu. Mezi mrtvými je i jedna žena. Jde o další ze série incidentů, které v poslední době sužují Bangladéš.

V pondělí zabili místní vojáci čtyři islámské ozbrojence ve městě Sylhet na severovýchodě země. V sobotu zahynulo šest lidí včetně dvou policistů a dalších 40 osob bylo zraněno při dvou pumových útocích nedaleko místa, kde se v Sylhetu ozbrojenci ukrývali. K útokům v Sylhetu se přihlásila organizace Islámský stát.

Převážně muslimský Bangladéš, kde žije 160 milionů obyvatel, v posledních letech zažil sérii smrtících útoků. Nejkrvavější se odehrál loni v červenci, kdy ozbrojenci začali střílet v kavárně v Dháce a zabili 22 lidí, většinou cizinců.

Témata:  Bangladéš terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy