Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Porušování příměří na Donbasu je z obou stran. Separatisté hlásí mrtvé

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev - V sobotu vstoupilo na Donbasu v platnost další příměří, k potyčkám ale o víkendu přesto docházelo. Z porušování klidu zbraní se navzájem obviňují obě znepřátelené strany.

"Během uplynulých 24 hodin ruské teroristické bandy po téměř celé frontové linie dodržovaly příměří, bylo zaznamenáno jen šest drobných incidentů, při nichž použily zbraně, vesměs však šlo o nepřesné ostřelování," citoval list Ukrajinska pravda z armádního komuniké.

Ukrajinští vojáci tentokrát na nepřátelskou palbu neodpovídali, zdůraznil armádní štáb. Separatisté naopak s odvoláním na mluvčího separatistů tvrdí, že ukrajinská palba během svátků zabila dva jejich bojovníky.

Skupina ukrajinských "diverzantů" podle mluvčího separatistů Eduarda Basurina po zmařeném pokusu o přepad povstaleckých pozic u Doněcka v noci na neděli zanechala na bojišti tělo poddůstojníka (22) z Černihivské oblasti.

Témata:  Ukrajinská krize Armáda Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy