Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivá dovolená: Turistka se opalovala na pláži, místní jí odvlekli a znásilnili

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Nové Dillí - Hororovou dovolenou v Indii má za sebou osmatřicetiletá německá turistka. Opalovala se na pláži, když ji zničehonic místní lidé odvlekli a znásilnili. Policie je bezradná.

Chodit se v Indii, kde převládá hinduistické a islámské náboženství, opalovat sám, může být někdy velmi nebezpečné. Své o tom ví německá turistka, kterou v neděli ráno v blízkosti plážového letoviska ve městě Mamallapuram neznámí pachatelé znásilnili.

"Turistka se vydala na procházku po pláži a právě se opalovala na osamělém místě, když ji napadli," uvedla podle agentury DPA policejní inspektorka.

Dva muži ženu odvlekli do nedalekého lesíka a zaútočili na ni. Poté ji znásilnili, což potvrdilo i následné lékařské vyšetření.

Policie je ale bezradná. Vyslechla sice místní obyvatele, které z činu podezírá, nikoho však zatím nezatkla. Přesto se domnívá, že za útokem stojí lidé bydlící poblíž, nebo rybáři.

Pro turisty nastávají v Indii těžké časy. Útok se odehrál dva týdny poté, co byla v západní části země znásilněna a uškrcena 28letá Irka Danielle McLaughlinová. Její tělo bylo nalezeno nedaleko plážového letoviska Kannkonn.

Témata:  Indie turisté znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy