Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestující nepustili do letadla v Moskvě muslima, který byl spojovan s útokem

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Cestující na letišti Vnukovo v Moskvě dnes nepustili do letadla muslima Iljase Nikitina. Jeho snímek se objevil v médiích jako podoba prvního podezřelého z teroristického útoku v petrohradském metru.

Dotyčný muž s charakteristickým vousem a oděvem se hned, jakmile se dozvěděl o pátrání, sám přihlásil policii, aby dokázal svou nevinu. Strážci pořádku jej zevrubně vyslechli a muž následně bez problémů odletěl z Petrohradu do Moskvy.

Při zpátečním letu ale Nikitin narazil na potíže. Bezpečnostními kontrolami prošel hladce, ale na palubu letounu ho aerolinky Rossija kvůli protestům vystrašených spolucestujících nepustily. Jen mu - díky pomoci policistů - vrátily peníze za letenku, kterou nemohl využít.

"Aerolinky mi řekly, že mě nemůžou dostat do letadla. Doufám, že odletím ve středu," postěžoval si Nikitin agentuře IslamNews. Ta apelovala na média, aby dodržovala etiku a nezveřejňovala neověřená tvrzení.

Ruští vyšetřovatelé dnes potvrdili, že pondělní atentát v petrohradském metru nejspíše spáchal Akbaržon Džalilov, který také zanechal jinou nastraženou bombu v jiné stanici podzemní dráhy. Ta ale nevybuchla. Útok si podle dosavadních zpráv vyžádal 14 mrtvých a pět desítek zraněných.

Témata:  letectví a letadla letiště Vnukovo (Moskva) Rusko teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy