Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět uprchlíků znásilnilo mladíka v azylovém centru

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Stockholm – V jednom ze švédských azylových středisek došlo k dalšímu sexuálnímu útoku. Pět mužů bylo zadrženo za napadení teenagera. Informoval o tom server The Local.

Obětí nejnovějšího sexuálního útoku je mladík ve věku mezi 15 a 18 lety. K incidentu došlo v pobytovém zařízení pro uprchlíky Årjäng ve městě Värmland, blízko švédské hranice s Norskem.

Údajní násilníci byli zatčeni v neděli, po výslechu byli zadrženi ve vazbě. Mladík vypověděl, že ho muži napadli a vyhrožovali mu.

Podle místního listu Nya Wermlands-Tidningen byla policie přivolána v neděli krátce po šesté hodině večer, na místě zatkla pět mužů za pokus o znásilnění.

„Obvinění se nyní změnilo na sexuálního napadení s přitěžujícími okolnostmi, útok a vyhrožování," uvedl zástupce policie Bo Jansson. „Žádné další podrobnosti neznáme," dodal.

Ani v pondělí ráno neměla policie k dispozici žádné informace o totožnosti zatčených mužů, nemohla ani potvrdit, zda se jedná o obyvatele uprchlického centra.

Nejde o první podobný incident, podobných útoků je měsíčně hlášeno hned několik. Podle mnohých může za špatný stav fakt, že jsou střediska přeplněná.

Policie ve Švédsku si v posledních měsících stěžuje na zvýšenou pracovní zátěž v důsledku bezprecedentního počtu uprchlíků, kteří loni, přišli do země. Stoupl podle ní počet vražd, přepadení, znásilnění a nepokojů v azylových centrech v zemi, které vyvolávají velký zájem médií i veřejnosti.

Témata:  uprchlíci Švédsko policie Švédsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy