Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Petrohradu: Kvůli bombě byl evakuován devítipodlažní dům

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Petrohrad/Moskva/Astrachaň - Ruské úřady našly a zneškodnily nastraženou nálož v obytném domě s 360 byty v Petrohradu. Jeho evakuace na jedné z hlavních dopravních tepen následovala dnes ráno po nálezu podezřelého předmětu.

"Výbušné zařízení jsme našli a zneškodnili," uvedl náčelník místního úřadu v jedné z petrohradských čtvrtí Konstantin Serov. Obyvatelé devítipodlažního domu se již smějí vrátit.

Podle petrohradského serveru Fontanka si policie z domu odvedla v poutech tři podezřelé "jižany", tedy přistěhovalce. V Rusku si vydělávají na živobytí miliony přistěhovalců z postsovětské Střední Asie a Kavkazu.

Ruské bezpečnostní síly v noci na dnešek v Astrachani na jihu Ruska zlikvidovaly čtyři osoby podezřelé z nedávného zastřelení dvou dopravních policistů. "Jeden ze zločinců byl zabit na místě, další později podlehl zranění a dva byli během pronásledování obklíčeni a zabiti," uvedli vyšetřovatelé.

Noční zátah a přestřelka se odehrály při pátrání po pachatelích, kteří v noci z pondělka na úterý tohoto týdne zavraždili hlídku dopravní policie. Místní gubernátor Alexandr Žilkin útok připsal radikálním islamistům-vahhábistům, kteří nejprve zinscenovali silniční nehodu a pak přivolanou hlídku zabili a obrali o služební zbraně.

Dva ze zraněných strážců zákona jsou podle zdravotníků na jednotce intenzivní péče, další se ocitl v péči chirurgů. Po operaci je "ve vážném, ale stabilizovaném stavu".

Témata:  Rusko Petrohrad policie Rusko Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy