Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Albánie jako drogová velmoc? Policie zabavila 12 tun marihuany

Marihuana
Marihuana
Foto: Konopnyshop.cz

Tirana/Bělehrad - Albánie bývá řazena k hlavním producentům marihuany, což dokládá i nejnovější zátah tamní policie, při kterém bylo v opuštěném skladišti nalezeno 12 tun sušeného konopí.

V souvislosti s nalezenou drogou zadržela tři osoby. Policie konopí objevila ve vesnici Pagri, která leží zhruba 240 kilometrů jižně od metropole.

Albánie v posledních letech často informuje o úspěšných zásazích proti výrobcům a pašerákům marihuany.

Loni albánské úřady nechaly zlikvidovat kolem dvou a půl milionu konopných rostlin. Kromě toho policisté zabavili na hraničních přechodech nebo v pašeráckých člunech mnoho tun marihuany. Drogy byly určené k distribuci v Itálii, Řecku, Kosovu a Černé Hoře.

Srbská policie nedávno zadržela více než tunu marihuany v hodnotě kolem čtyř milionů eur (108 milionů korun) a zatkla šest osob podezřelých z pašování a nezákonného obchodování s omamnými prostředky. Rekordní úlovek v boji proti drogové kriminalitě dnes oznámil ministr vnitra Nebojša Stefanović.

Policisté drogu objevili ve vesnici Obrovac v autonomní oblasti Vojvodina nedaleko chorvatských hranic při prohlídce cisternového vozu, který byl schovaný ve skladišti. Marihuana byla uložená do několika úkrytů vybudovaných ve vozidle. Ve skladišti měla být podle všeho přeložena na jiné dopravní prostředky.

Témata:  marihuana drogy Albánie

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy