Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti dělají Německu další vrásky. Uvažujeme o obnovení kontrol na hranicích, varují úřady

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín – Německo by mohlo zavést více kontrol na hranici se Švýcarskem. Mluví o tom německé úřady s odkazem na nové statistiky, podle kterých přes tuto zemi do Německa přichází poměrně velký počet migrantů.

Jak v neděli uvedl deník Die Welt, počet přistěhovalců, kteří do Německa vstoupili nelegálně ze Švýcarska, se v prvních dvou měsících letošního roku ve srovnání s rokem 2016 ztrojnásobil.

V lednu a únoru 2017 bylo podle federální policie hlášeno celkem 1350 neoprávněných vstupů, v prvních dvou měsících předchozího roku to bylo jen 402.

Balkánská cesta je stále uzavřená a uprchlíci a migranti se teď snaží dostat do Německa z Libye přes Středozemní moře. Z Itálie pak cestují právě Švýcarska a odtud do Německa.

V březnu se počet přistěhovalců používajících trasu středomořské zvýšil o 70,2 procenta, píše se v dopise ministerstva vnitra, který je určen pro německý parlament a ze kterého cituje server Politico.

Příliv lidí vstupujících do Německa ze Švýcarska vyvíjí tlak na spolkovou zemi Bádensko-Württembersko, která leží na jihozápadě Německa. I když Thomas Strobl, ministr vnitra této spolkové země, řekl deníku Die Welt am Sontag, že úřady mají hranice pod kontrolou, nevyloučil na druhé straně více kontrol na hranicích se Švýcarskem, pokud se situace bude dále zhoršovat.

Témata:  Německo Švýcarsko uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy