reklama

Jedni věří, že očkování dětem škodí, jiní tvrdí, že pomocí vakcín chce vláda občany ovládat. Mezi odpůrci očkování se najde nespočet názorů, proč je očkování nezdravé, a zejména konspiračních teorií, které ve velké míře převažují. 

Stejně jako řada dalších se i matka dvou synů rozhodla, že své děti očkovat nenechá. Sama je podle serveru Independent vyznavačkou veganství a proti vakcínám má své výhrady. Vadí jí zejména, že látky aplikované v injekcích nejsou přírodními produkty, a proto je podle ní její děti nedostanou.

Nejvyšší soud v Británii ale rozhodl o opaku. Nedbal na obhajobu matky, která tvrdila, že vzhledem k tomu, že její děti jí pouze přírodní produkty, je jejich tělo tak čisté, jak jen může být, a nařídil povinné očkování.

Dodala, že starší ze synů za sebou nějaká očkování má, začal ale trpět na kašel a ekzémy, které matka přisuzuje právě vakcínám. Fakt, že neočkované děti jsou hrozbou nejen pro sebe samé, ale i pro okolí, si nepřipouští. 

Otec dětí je ale opačného názoru a tvrdí, že matka trpí obsesí a je přehnaně úzkoprsá. Soud však rozhodl jasně. Děti se musí podrobit očkování na záškrt, obrnu, meningitidu, spalničky, zarděnky a příušnice. 

"Je mi upřímně líto, že matka bude rozhodnutí považovat za špatné, ale má objektivní povinnost je jasná," uvedl při vyhlašování rozsudku soudce Mark Rogers.