reklama

Zpravodajce agentury TASS to dnes řekl šéf bikerů Andrej Bobrovskij. Jak se na Slovensko dostali, odmítl upřesnit. "Je to tajemství," řekl podle TASS Bobrovskij a dodal, že v úterý zamíří do Brna. Ve městě se chtějí spojit s jinou skupinou motorkářů, která do Evropské unie pronikla již dříve.

Jde zřejmě o několik ruských bikerů, kteří podle ruských médií projeli do Polska už před oficiálním zahájením výpravy. Do kolony směřující do Berlína se navíc zapojili také motorkáři z Polska, Německa, Slovenska a České republiky. Tato skupina dnes podle TASS dorazila do polské Vratislavi. V úterý navštíví Osvětim a pak zamíří do Česka.

Motocyklistům, kteří měli z Ruska přes Bělorusko namířeno do Polska, tamní pohraničníci o víkendu nepovolili vjezd do země a zastavili je na polsko-běloruském přechodu Brest-Terespol. Moskva proti postupu polských úřadů podala diplomatický protest. Šéf Nočních vlků Alexandr Zaldostanov novinářům prozradil, že bikeři mají náhradní plán pro případ, že motorkáři narazí na polských hranicích na potíže.