Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch předmětu v Petrohradu vážně zranil mladíka

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Petrohrad - Sedmnáctiletý mladík utrpěl vážná zranění, když u petrohradské knihovny podle očitých svědků zdvihl nějaký předmět, který vzápětí vybuchl. V Petrohradu byl na začátku minulého týdne také spáchán teroristický útok.

Exploze utrhla mladíkovi ruku, uvedla místní média s odvoláním na policii. Na místě nyní pracují kriminalisté.

Média v té souvislosti připomínají výbuch balíčku, který před týdnem v Rostově na Donu u školy zdvihl hlídač. Uvnitř našel svítilnu - a když ji zapnul, výbuch mu utrhl na jedné ruce zápěstí, na druhé tři prsty. Policii se podařilo vypátrat pachatele, který se přiznal, že podomácku zhotovenou bombu do svítilny zabudoval s úmyslem zbavit se soka, na kterého žárlil.

Exploze, ke které došlo už minulý týden v soupravě metra mezi dvěma stanicemi, připravila o život 15 lidí, včetně předpokládaného sebevražedného atentátníka.

Tím je dvaadvacetiletý Akbaržon Džalilov, původem ze středoasijského Kyrgyzstánu, ale s ruským občanstvím. Soudy mezitím uvalily vazbu na osm podezřelých, které vyšetřovatelé považují za spolupachatele.

Témata:  Rusko Petrohrad výbuch Rusko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy