Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kolombu se zřítila hromada odpadků, počet mrtvých stále roste

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.nfpk.cz

Kolombo - Počet obětí sesuvu skládky odpadků, která se v pátek zřítila na domy na předměstí srílanské metropole, vzrostl na 22. Mezi mrtvými je také pět dětí. Pod troskami dle úřadů zůstalo ještě 20 lidí.

Podle informací místních obyvatel bylo zcela zničeno 78 domů a dalších více než 150 bylo poškozeno. Zranění utrpělo 12 lidí.

Přes 90 metrů vysoká hromada nejrůznějšího odpadu se zhroutila poté, co na ní v pátek večer místního času vypukl požár.

Není vyloučeno, že počet obětí dále poroste. Oficiální činitelé ale uvádějí, že mohl být podstatně horší, kdyby značná část obyvatel neopustila domy poté, co skládka začala hořet.

Obří skládka odpadu, která slouží pro celé hlavní město, byla už v minulosti terčem kritiky coby potenciální zdroj nebezpečí pro obyvatele žijící v jejím okolí. Podle informací agentury AFP bylo denně na skládku přidáváno zhruba 800 tun odpadu.

Témata:  Srí Lanka skládka neštěstí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.