Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron se zamiloval do starší učitelky, musel se poprat i s nesouhlasem rodičů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Paříž - Ve Francii vyšla kniha s názvem Emmanuel Macron: Dokonalý mladý muž. Mimo jiné se v ní propírá vztah kandidáta na prezidenta s učitelkou, která je o 24 let starší. Macronovi rodiče se snažili zakročit, bylo to však marné.

Když byl Macron teenager, řekl jeho otec jeho učitelce, vdané matce tří dětí Brigitte Trogneuxové, aby se držela dál od jeho syna, dokud mu nebude 18 let, uvádí kniha. "Nemůžu vám nic slíbit," odpověděla mu Trogneuxová se slzami v očích. Jejich vztah pokračoval a dvojice se vzala v roce 2007 poté, co se Trogneuxová rozvedla.

Macronův vztah s Trogneuxovou byl mohutně přetřásán v bulvárních médiích. Nezdá se, že by kniha měla mít nějaký podstatnější, pokud vůbec nějaký dopad na volební šance Macrona (36). Je ale jisté, že podrobnosti o jeho romanci, která začala na jezuitském gymnáziu v době, kdy byl dospívajícím chlapcem a Trogneuxová učitelkou, nepochybně upoutá pozornost.

Novinářka Anne Fuldaová, která pro účely knihy zpovídala Macrona, jeho manželku i oba jeho rodiče, napsala, jak byli rodiče šokováni, když zjistili, že jejich dospívající syn se nezamiloval do dcery Trogneuxové, ale do ní samotné.

"Nemohli jsme tomu uvěřit. Jisté je, že když se Emmanuel seznámil s Brigitte, nemohli jsme jednoduše říct: 'To je skvělé!'," cituje kniha Macronovu matku. Později se prý snažila Trogneuxovou přivést k rozumu. "Copak to nechápete?" řekla jí. "Vy máte vlastní život. Ale on s vámi nebude moct mít děti."

Trogneuxová, která se v případě Macronova volebního vítězství stane francouzskou první dámou, zůstává diskrétní, pokud jde o naplnění jejich lásky. "Nikdo se nikdy nedozví, ve které chvíli se náš příběh změnil v milostný. To je naše tajemství," prohlásila.

Vztah mezi nimi pokračoval i v době, kdy Macron odjel z Amiensu, aby pokračoval ve studiích v Paříži. Následovala kariéra v bankovnictví, kde vydělal jmění, než se pustil do politiky. Kniha cituje jeho pohoršení nad misogynním pokrytectvím, které jeho sňatek s Trogneuxovou vyvolal. "Nikomu by to nepřipadalo nezvyklé, kdyby byl věkový rozdíl opačný," řekl.

Témata:  Emmanuel Macron vztahy láska vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy