Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolumbii opět sužují silné deště, zemřelo nejméně 8 lidí

Vlajka Kolumbie
Vlajka Kolumbie
Foto: Pixabay

Manizales - Kvůli silným dešťům ve městě Manizales na středozápadě Kolumbie zemřelo nejméně osm lidí a dalších pět bylo zraněno. Před třemi týdny zasáhly silné lijáky město Mocoa na jihozápadě Kolumbie. Kvůli následným sesuvům půdy zemřelo podle poslední bilance 323 lidí, včetně 120 nezletilých.

Přibližně 20 osob se v Manizales stále pohřešuje, uvedla dnes s odvoláním na kolumbijský Červený kříž agentura AFP. Do zasažené oblasti míří prezident Juan Manuel Santos. Podle své kanceláře pozastavil svůj původně plánovaný dnešní program, aby mohl navštívit postiženou oblast.

Ve městě ležím asi 280 kilometrů západně od kolumbijské metropole Bogotá bylo poškozeno 40 domů. Starosta města řekl, že od úterní noci vydatně prší a Manizales je odříznuté od světa v důsledku záplav a sesuvů půdy.

Vedoucí delegace OSN v Kolumbii Martin Santiago už při sesuvech v Mocoe varoval, že k pohromě přispěla i změna klimatu.

Témata:  Kolumbie déšť EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy