Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět Němců podezřelých z podpory terorismu zadržela bulharská policie

Bulharsko, Sofie
Bulharsko, Sofie
Foto: Pixabay

Sofia - Na bulharské straně hranice s Tureckem bylo minulý týden zatčeno pět německých občanů, včetně jednoho nezletilce. Jsou podezřelí z podpory neupřesněných teroristických organizací.

Podle médií o tom dnes informovala bulharská tajná služba DANS. Muži cestovali vlakem z rumunské metropole Bukurešti do Istanbulu a byli už 12. dubna zadrženi na bulharském hraničním přechodu Kapitan Andreevo.

Čtyři z nich jsou podezřelí z podpory teroristické organizace působící v Sýrii a Iráku, jejíž název DANS neupřesnila. Všichni už byli ze země vypovězeni. Pátou osobou je podle tajné služby nezletilec, který se zatím stále nachází v Bulharsku. Chtěl se prý dostat do Sýrie, aby se připojil k rovněž neupřesněné teroristické skupině.

Agentura DPA ke zprávě bez bližšího upřesnění poznamenala, že zadrženým německé úřady zakázaly vycestovat do zahraničí.

Témata:  Bulharsko Německo terorismus

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy