Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přes mobil nebo PC nakupují tři procenta lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Zhruba tři procenta lidí na světě nakupují denně prostřednictvím svého mobilního telefonu. Stejný počet lidí použije k nákupu přes internet počítač.

Alespoň jednou týdně pak nakoupí 11 procent zákazníků přes mobil a 16 procent pomocí počítače. Vyplývá to ze studie Total retail 2017 poradenské společnosti PwC, která čerpala z vyjádření 24.500 spotřebitelů z celého světa včetně ČR.

Pro běžné nákupy stále 79 procent lidí zajde fyzicky do obchodu. Téměř tři čtvrtiny dotázaných nakoupí na webu. Až s velkým odstupem následují mobilní aplikace, které využívá 25 procent lidí. Zákazníci jsou unaveni ze stahování stále nových aplikací, které využijí jen několikrát.

"Nejčastějším omezením, kvůli kterému lidé nechtějí nakupovat mobilem, je velikost obrazovky jejich přístroje. Uvádí to 40 procent dotázaných. Pro další čtvrtinu jsou mobilní internetové stránky obecně náročné na užívání. Celkově se aktivita Čechů výrazně neliší od světového průměru a rovněž nakupují o něco více pomocí mobilu než pomocí tabletu," uvedl Pavel Kulhavý z PwC ČR.

Témata:  internet PC mobily

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy