Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útocích v Nigérii byl zraněn vůdce Boko Haram

Islamisté z Boko Haram
Islamisté z Boko Haram
Foto: Twitter

Abuja - Abubakar Shekau, vůdce islamistické skupiny Boho Haram, byl při náletech nigerijské armády zraněn. Jeho zástupce přišel o život, uvedly nigerijské bezpečnostní zdroje. Podobné zprávy se objevily již v minulosti, nakonec se ukázalo, že nebyly pravdivé.

Dva letouny při páteční modlitbě bombardovaly členy Boko Haram ve vesnici Balla, která leží na kraji lesa Sambisa, kde se příslušníci Boko Haram ukrývají, uvedli příslušníci místní domobrany. Jak moc byl Shekau zraněn, není dosud jasné.

Nigerijská armáda v minulosti nejméně třikrát tvrdila, že byl Shekau zabit. Lídr Boko Haram se však v březnu objevil na videu, v němž se přihlásil k řadě teroristických útoků.

Boko Haram terorizuje hlavně severovýchod Nigérie a příhraniční oblasti okolních států. Během více než sedmiletého povstání, jehož cílem je vytvořit v regionu stát s přísnými islámskými pravidly, měla na svědomí přes 20 tisíc lidských životů.

Témata:  Abubakar Shekau Boko Haram Nigérie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy