Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Debata Le Penové a Macrona: Byla brutální a násilná od začátku až do konce, píší média

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: Facebook

Paříž - Duel francouzských prezidentských kandidátů Emmanuela Macrona a Marine Le Penové, který na obrazovkách sledovalo přes 15 milionů diváků, komentátoři přirovnávají k boxerskému zápasu. Druhé kolo voleb se uskuteční v neděli 7. května.

Macron a Le Penová se utkali "s nebývalou brutalitou a s často chybějící úrovní, aniž by se podařilo dosáhnout dialogu, který by odpovídal tomu, co je v sázce", píše list Le Figaro. "Pěstní zápas z včerejšího večera lze stěží považovat za debatu," usoudil autor úvodníku.

"Debata byla brutální a násilná od začátku až do konce," píše Le Monde na své webové stránce. "Ještě nikdy debata mezi dvěma koly nebyla tak ostrá," míní Le Parisien a dodává, že divák zůstal neuspokojen, pokud jde o programy uchazečů.

"O projektech Emmanuela Macrona se dá říci hodně, ale ne takto. Pálit z těžkých děl náhodně a stále stejnou koulí," poznamenává Libération, podle kterého kandidátka krajní pravice kvalitou svých argumentů hraje druhou ligu.

"Bezpochyby to byla jedna z nejbrutálnějších a nejzmatenějších televizních konfrontací," míní o "výměně ran v ringu" Midi Libre. "Drsný boj", ve kterém "nechyběly boxerské rukavice", viděl i komentátor listu Républicain Lorrain.

Témata:  Marine Le Pen Emmanuel Macron volby ve Francii 1 Francie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy