Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Le Penová odmítla francouzská média, ta reagují bojkotem

Marine Le Penová
Marine Le Penová
Foto: marinelepen.fr

Paříž - Desítce francouzských médií, mezi nimiž figuruje i Charlie Hebdo či francouzská odnož Buzzfeed, zamítli lidé od Marine Le Penové akreditaci na povolební večer Národní fronty.

Levicový deník Libération zareagoval prohlášením, že jeho redaktoři se v rámci "solidarity s kolegy" akce v podniku Chalet du Lac u Vicenneského lesíka nezúčastní.

Libération uvedl, že tým nacionalistické kandidátky akreditace zamítl kvůli "nedostatku místa", což označil za "podivnou záminku". "Tato nedemokratická opatření, která jsou v rozporu se svobodou projevu, musí přestat, stejně jako zastrašování novinářů během mítinků," napsal Libération.

Francouzský deník také zmínil předvolební mítink 1. května ve Villepinte na severovýchodě Paříže, kde prý novinářům nebylo umožněno provádět rozhovory s radikálnějšími členy Národní fronty.

Podle serveru huffingtonpost.fr museli během mítinku novináři setrvat v určených zónách v zadní části sálu daleko od hlavního dění a na dodržování tohoto omezení dohlíželi bezpečnostní pracovníci.

Témata:  Marine Le Pen Francie noviny a tisk volby ve Francii 1

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy