Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook kvůli volbám v Británii posílí boj s falešnými zprávami

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Londýn - Provozovatel sociální sítě Facebook před červnovými volbami v Británii vyřadil desetitisíce účtů, aby v zemi zabránil šíření falešných zpráv.

Novinářům to dnes oznámil šéf technické služby Facebooku v Británii Simon Milner. Předčasné parlamentní volby se ve Spojeném království uskuteční 8. června.

Facebook dělá všechno pro to, aby bojoval s problémem falešných zpráv, řekl Milner. Sociální síť se prý chce dostat ke "kořenům problému" a spolupracuje s řadou jiných organizací, které prověřují a analyzují obsah zpráv týkajících se britských voleb.

Facebook rovněž v britských tištěných médiích publikoval reklamy, v nichž poskytuje rady, jak falešné zprávy rozpoznat. Čtenáři by prý měli být skeptičtí při čtení titulků a pozorně by měli sledovat internetovou adresu webových zpráv.

Sám Facebook zavedl na své síti řadu zlepšení, která mají v tomto směru uživatelům pomoci.

Témata:  Facebook volby ve Velké Británii Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy