Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská média zaujala Zemanova slova: Likvidace novinářů? Je to varovný signál, i Putin ho musel krotit

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Výroku českého prezidenta Miloše Zemana o likvidaci novinářů, která pronesl v nedli v Pekingu na úvod schůzky s šéfem Kremlu Vladimirem Putinem, si všimla také slovenská média.

"Že se kdysi schopný politik Zeman dnes nechá unášet svými laickými nápady, je jeho osobní tragédií. Tragédií společnosti by ovšem bylo, pokud by se měla ve vývoji vracet do doby, kdy byla svoboda zavřena na zámek - když se pro ni zavíralo, dokonce popravovalo. Což v Rusku, v Česku ani na Slovensku nebylo až tak dávno," napsal list Sme.

Deník dodal, že kdo nestrpí veřejnou kontrolu, nemá ve veřejném životě co hledat. To platí podle listu i o politicích, kteří dehonestací novinářů ve skutečnosti zavírají oči a zacpávají ústa svým voličům.

"Jsou tady jiní novináři? Novinářů je příliš mnoho, je třeba je likvidovat," řekl český prezident Putinovi. Ten odvětil: "Není třeba likvidovat, ale snížit jejich počet, to ano."

"Česká prezidentská kancelář by se měla zamyslet, zda už skutečně není varovným signálem, když Zemana ohledně novinářů musí krotit prezident země, v níž likvidace mediálních kritiků Kremlu není ničím neobvyklým," uvedl portál Aktuality.sk.

Témata:  Miloš Zeman novináři Slovensko média Vladimír Putin

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy