Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Existují pochybnosti, zda Trump dokáže vést svůj úřad, Jeho tweety hovoří za vše, udeřil známý novinář

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Na stanici CNN byla při debatě znovu otevřena otázka duševního zdraví amerického prezidenta Donalda Trumpa. Problém zmínil známý novinář Carl Bernstein, který proslul v roce 1972 odhalením skandálu týkajícího se nezákonných telefonních odposlechů ve prospěch prezidenta Nixona známého jako aféra Watergate.

Bernstein pro CNN uvedl, že by bylo nejen „vhodné“, aby média mluvila o otázce duševní stability prezidenta Donald Trumpa, ale dokonce prý věří, že jde o „součást většího příběhu.“

„Donald Trump je prezident, u kterého existují vážné pochybnosti o jeho způsobilosti a schopnost vést prezidentský úřad, a to se děje ruku v ruce s možným zakrýváním tajné dohody s cizí mocností,“ vysvětloval Bernstein, který za investigativní reportáž o Watergate získal Pulitzerovu cenu. 

Moderátor Brian Stelter se později Bernsteina zeptal, jestli je „vhodné“, aby novinář řešil otázku duševní stability Trumpa a jeho vhodnosti jako prezidenta Spojených států. Bernstein opáčil, že „je to vhodné“ a dodal, „že je to součástí příběhu a že je velmi obtížné vše pokrýt.“

„Je to jiná dynamika, než jsme kdy předtím museli řešit,“ pokračoval. „Ale tweety, které prezident Spojených států produkuje, jsou opravdovým obrazem jeho mysli. A tento obraz má velmi pokřivené rohy,“ rýpnul si na závěr známý novinář.

Témata:  Donald Trump USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy