Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté v Mali ukamenovali muže a ženu kvůli mimomanželskému vztahu

Vlajka Mali
Vlajka Mali
Foto: Pixabay

Bamako - Bývalý starosta města Aguelhoc na severu Mali, který se stal islamistou, nařídil ukamenování páru, který prý udržoval mimomanželský vztah. Muže a ženu z etnika Tuaregů zabili v úterý džihádisté z teroristické skupiny Ansar Dine.

Agentuře AP to sdělil místní činitel, jenž si z bezpečnostních důvodů přál zůstat v anonymitě. Usmrcení páru dnes potvrdil i politik z města Kidal, který ale neuvedl žádné podrobnosti.

Ansar Dine je napojena na Al-Káidu. Členové Ansar Dine mají na svědomí množství vražd, únosů i ničení památek. Skupině se v roce 2012 podařilo ovládnout povstání Tuaregů na severu Mali.

V nestabilním Mali působí přes 10 tisíc příslušníků mírových sil OSN, mezi nimiž jsou i čeští vojáci. Francouzské jednotky v pátek navštíví nový francouzský prezident Emmanuel Macron.

Témata:  Mali ukamenování Islám

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy