Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR odpálila další raketu, tvrdí Jižní Korea

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.boston.com

Soul/Pchjongjang - Severní Korea odpálila další raketu, tvrdí vojenští odborníci z Jižní Koreje. Test měl proběhnout dnes odpoledne tamního času. S informací přišla BBC.

Severní Korea odpálila další raketu, tvrdí vojenští odborníci z Jižní Koreje. Test měl proběhnout dnes odpoledne tamního času. S informací přišla jihokorejská agentura Yonhap a britská BBC.

Další raketový test potvrdila Kancelář společných náčelníků štábu Jižní Koreje. Raketa měla podle jihokorejské agentury Yonhap uletět 500 kilometrů a měla být odpálena z Pukchangu na západě země. Kratší dolet potvrzuje i Bílý dům. Test je v pořadí už druhým v tomto měsíci. Před týdnem režim Kim Čong-una otestoval jinou raketu, která je podle informací schopna nést velkou jadernou hlavici. 

Minulé pondělí Rada bezpečnosti OSN opět požadovala, aby Pchjongjang neprováděl žádné další podobné testy.

Agentura Yonhap uvedla, že nově zvolený jihokorejský prezident Moon Jae-in, který se chtěl o hlubší spolupráci se Severní Koreou, svolal narychlo bezpečnostní radu státu.

Jižní Korea a Spojené státy momentálně analyzují detaily včetně toho, o jaký typ střely šlo a jaká byla její přesná trajektorie. Podle japonských zpravodajských agentur střela spadla do moře poblíž japonských vod. 

Témata:  Severní Korea Jižní Korea jaderné zbraně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy