Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koncertem v Manchesteru otřásla exploze, na místě je 22 mrtvých

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Foto: Infografika Globe24.cz

Manchester - Masivní exploze dnes otřásla arénou v Manchesteru, kde před dvacetitisícovým převážně mladým publikem koncertovala americká zpěvačka Ariana Grande. Podle policie se nejspíše jedná o teroristický útok. Bylo zabito více než 22 lidí a dalších 59 zraněno.

Na sociálních sítích se objevují videa, na nichž lidé utíkají a křičí. Podle agentury Reuters svědci hovoří o výbuchu, který zabil 22 lidí a dalších 59 zranil. Jiní svědci uvádí, že nastaly exploze dvě.

Policie podle televize SkyNews potvrdila explozi a na místě zasahuje. "Jsou zde mrtví a ranění," cituje televize prohlášení policie. Zasahující policisté uzavírají ulice a na místě operují ozbrojené složky.

BREAKING |Panic following explosions at #Manchester Arena during a concert pic.twitter.com/2beKgxVG8m

— Vocal Europe (@thevocaleurope) 22. května 2017

Policie vyzvala veřejnost, aby se oblasti vyhýbala. Podrobnosti o incidentu zatím nejsou k dispozici. Podle jedné svědkyně byla slyšet silná exploze na konci koncertu. Na twitteru se objevilo video s utíkajícími a křičícími fanoušky, napsala agentura Reuters. Podle některých zpráv mohl explodovat i velký balón naplněný plynem.

Na místě operují policejní vrtulníky a panuje zmatek. Nikdo zatím neví, co se stalo. V médiích se nejčastěji zmiňuje varianta teroristického útoku. Zpěvačka je podle mluvčího jejího hudebního studia v pořádku.

EXPLOSION AT MANCHESTER ARENA AND EVERYONE RAN OUT SO SCARY? pic.twitter.com/pJbUBoELtE

— ♡♡ (@hannawwh) 22. května 2017

"Byli jsme na cestě ven a když jsme stáli přímo u dveří, došlo k silné explozi," řekla agentuře Reuters jedna z účastnic koncertu. "Byl chaos. Všichni běželi a křičeli a snažili se dostat pryč," dodala.

"Všude zavládla panika, volali jsme na sebe. Někteří utíkali na toalety," popisuje další svědek. "Slyšela jsem obrovskou ránu. Vyšla jsem se podívat z okna apartmánu a viděla lidi jak utíkají ven," popsala televizi SkyNews Suzy Mitchellová bydlící naproti koncertní hale.

Ambulances out in force heading to Manchester Arena after all lining up on Thompson street fire station. pic.twitter.com/vpAFFUG0MI

— Sam Ward (@SamWardMCR) 22. května 2017

Ačkoliv zatím nikdo přesně neví, co se děje, na sociálních sítích se už objevují první soustrastné komentáře. "Hrozný incident v Manchesteru. Soucítím se všemi postiženými a s našimi brilantními záchrannými týmy," uvedl předseda opoziční Labouristické strany Jeremy Corbyn.

"Modlím se za všechny na koncertě Ariany Grande," uvedla na twitteru zpěvačka Katy Perry. Podle televize CNN bylo v době výbuchu na koncertě 20 tisíc fanoušků.

Poslední informace podle agentury Reuters hovoří o možnosti, že za útokem stojí sebevražedný atentátník. Na místě zasahují pyrotechnici, kteří našli v hale další podezřelý předmět, o výbušninu se ale nejednalo.

Podle britské premiérky Theresy Mayové policie přistupuje k incidentu jako k teroristickému útoku. Televize BBC, že se v Londýně scházejí vysoce postavení činitelé zaměření na boj proti terorismu a zasedne krizový štáb.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Velká Británie Breaking News

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy