Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktivisté z Greenpeace v Itálii přivítali Trumpa, promítli poselství na Svatopetrský dóm

Vatikán, ilustrační foto
Vatikán, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vatikán - Aktivisté z Greenpeace promítli na Svatopetrský dóm ve Vatikánu vlastní poselství směřované americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Podařilo se jim to navzdory přísným bezpečnostním opatřením.

Trump dnes dorazil do Vatikánu, kde se setká s papežem Františkem. Hlava katolické církve během loňské americké předvolební kampaně nešetřila kritikou na Trumpovu adresu. Jedním z témat, na kterých se František s šéfem Bílého domu neshodne, je ochrana životního prostředí.

Na kupoli chrámu se objevil nápis "Planeta Země na prvním místě", informovala agentura DPA. Heslo je odkazem na Trumpovo předvolební heslo "Amerika na prvním místě", uvedla italská pobočka ekologického hnutí Greenpeace. Ochrana životního prostřední podle něj musí být prioritou.

Aktivistům se podařilo přijet s nákladním vozem až na Via della Conciliazione, která vede na Svatopetrské náměstí a promítnout pomocí silných světlometů nápis. Policisté akci přerušili až zhruba po deseti minutách.

Témata:  Greenpeace Vatikán Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy